Coachprogramma grow

Om te groeien is er een goede voedingsbodem nodig. Een rijke voedingsbodem met de juiste ingredienten. Het komt vaak voor dat gedachten van clienten overwoekert zijn door steeds terugkerende negatieve gedachten die hun aandacht trekken.

De zaadjes kunnen ontkiemen als we ze samen hebben ontdekt. De parels van je bestaan liggen ergens verscholen. Deze parels komen tot wasdom wanneer het in harmonie leeft met de elementen water, aarde, lucht en vuur. Als je je daar bewust van bent en er aandacht aangeeft ontstaat er groei en ontwikkeling.

Voor wie

Als je verstrikt raakt in je gedachten, als Dat stemmetje, die interne criticus weer om de hoek komt kijken… Dit is vervelend want die negatieve stem in je hoofd dwarsboomt het verwezenlijken van je dromen en doelen.  

Programma

Om macht te krijgen over dat stemmetje, herken je de situaties wanneer het weer de kop opsteekt. Je leert je triggerpoints kennen en ontdekt welke overtuigingen er verborgen liggen om zo te reageren. Als je eenmaal helder hebt wat de functie van je innerlijke criticus is en er kritisch naar kijkt wordt alles wat hij zegt minder geloofwaardig. Belangrijk is dat je zijn behoefte op een ándere manier leert vervullen en je de MOED hebt om verantwoording te nemen over jouw keuzes, jouw respons-ability..... 

Sessies

1 Geloof en vertrouwen

Ingegroevde gedachtenpatronen belemmeren je iets te bereiken wat je wilt. Je verlangen. Iets wat je wilt maar niet hebt. Ongeduld komt om de hoek kijken. Vertrouwen en geloof in je visie is belangrijk. 

2. Gewoonten

Gewoonten zijn patronen die zijn ontstaan door de emotionele en mentale ontwikkeling. Ze geven je  een vertrouwd en veilig gevoel.  Je 'comfort zone'.

Om patronen te herkennen, is het goed om eens terug te kijken naar je jeugd. Wat je toen deed, in welke situaties je blij of angstig was.. Misschien zijn er bepaalde emoties die je terugbrengen naar iets wat vroeger is gebeurd en wat je gekaderd hebt  tot goed of slecht. Je hebt informatie wegelaten, vervormd of gegeneraliseerd. Er is eenvoudigweg teveel informatie om te onthouden.

3 Moed

Angst houdt de stroom van levensenergie tegen Het stopt ons namelijk te doen wat we eigenlijk echt willen. De beste manier om je minder door je angsten te laten lijden, is MOED. Het probleem onder ogen zien en aanvaarden. Om iets groots te bereiken, moeten kleine stappen worden gezet. Door dit te doen rek en strek je comfort zone.

4. Zelfbeeld

Welke overlevingsstrategie gebruikte je als kind. Om je'zelf te beschermen is je reactie Vechten, Vluchten of Bevriezen. Je gaat situaties herkennen waarbij je dit overkomt. Ben jij je'zelf of de omgeving. Doe je het voor je'zelf' of een ander.

5. Zien is weten 

Het is belangrijkt je behoeften te kennen. Te weten wat er voor nodig is om deze te vervullen. Dan kun je namelijk ook bewustere keuzes maken. Keuzes die bij jou passen.