Werkwijze

NLP en Hypnose zijn de technieken die ik inzet bij de coaching. Ik combineer deze technieken met leerelementen uit een cursus in wonderen en de 7 universele wetten. Alles in een veilige en vertrouwde omgeving waarin alles is zoals het is en blijft waar het is.

Jouw vraag, verlangen en doel wordt concreet gemaakt en we bekijken altijd individueel wat het best bij jouw past. Samen maken we een plan van aanpak.

Coachen met NLP

NLP leidt je door een proces waarin je je eigen gedachtepatronen ontdekt. Je leert hoe het komt dat je in bepaalde situaties op een bepaalde manier reageert. Je leert dat overtuigingen je keuzes beinvloeden en jou kunnen beperken/ondersteunen. Je leert welke kwaliteiten je kan inzetten om het gewenste resultaat te bereiken en beperkende overtuigingen om te buigen in ondersteunende.

Vragen voor coaching met NLP kunnen zijn:
 • Wat is mijn doel en richting?
 • Hoe leer ik mijn grenzen bewaken?
 • Hoe ga ik om met gevoelens als angst, ongeduld, frustratie, boosheid en woede?
 • Oordelen, opvattingen en meningen. 
 • Identiteitsvraagstukken als wie ben ik meer dan mijn rol?
 • Ik heb ideeën, maar kom niet in actie? 
 • Hoe kan ik mijn hoofd stilzetten, ik wil rust
 • Hoe ga ik om met weerstand? Vermijd ik deze of ga ik de confrontatie aan? 
 • Ik wil meer energie ervaren Ik voel me uitgeblust

Coachen met hypnose

Met hypnose kan ik direct communiceren met jouw onderbewustzijn.  Als jij open staat voor verbetering van jouw leven en de verwachting en overtuiging hebt om in hypnose te gaan is al bijna de helft van het werk gedaan. Door jou met de juiste technieken in diepe staat van lichamelijk en mentale ontspanning te brengen, kan jouw bewustzijn zich even helemaal ontspannen en veilig terugtrekken. Jij geeft daarmee zelf toestemming tot het passeren van de waakzame blaffende hond, de interne criticus, jouw beschermingsmechanisme. Hierdoor kan ik met je onderbewustzijn communiceren. Ik neem je dan mee op een bijzondere reis door jouw eigen brein. Met de juiste instructies, vragen en positieve suggesties, worden patronen, overtuigingen en gedachten gereset en blokkades opgeheven. ​

Er gebeurt tijdens de hypnose niets wat jij niet wil en toestaat en je kunt op elk moment uit hypnose komen. Door het resetten van patronen en opheffen van blokkades komen er somsemoties vrij tijdens of na de sessie. Dat is een goed teken, want dat bewijst jou dat er mentaal en fysiek processen in gang gezet zijn.


VRAGEN VOOR COACHING MET HUPNOSE KUNNEN ZIJN:

 • Ik wil meer zelfvertrouwen
 • Ik wil een beter zelfbeeld
 • Ik wil van mijn angst of fobie af
 • Ik wil stoppen met nagelbijten, roken of een andere negatieve gewoonte.
 • ik wil mijn eetpatroon veranderen, 

​Wanneer een gewoonte of (gedachte)patroon eenmaal is doorbroken en herkend, is de weg naar verandering ingezet. Soms is het goed het nieuwe gedrag later nog te verstevigen, zodat een nieuwe routine gemakkelijker kan blijven bestaan. Ik spreek dan af om na het traject op een later tijdstip nog extra sessies te doen ​​


Diensten

Stap 1: Verkennen

Je deelt het probleem, iets waarmee je zit en wilt veranderen. Wij samen verkennen het probleem.

Stap 2: Herkennen

Wij onderzoeken samen de betekenis van je probleem. Je herkent de situaties waar het probleem zich voordoet en hoe je je gedraagt.


Stap 3: Erkennen

Je leert dat het probleem een oorzaak heeft en dat het vanuit familielijnen en de omgeving waarin je bent opgegroeid is ontstaan.  

Stap 4: Kennen

Als je het weet, zie je het. Door het te doen, kun je het. Groei en ontwikkeling is een proces. Het kost inspanning maar heeft als resultaat onspanning.