Wat is hypnose

HYPNOSE VERANDERT DE ONBEWUSTE PROGRAMMERING VAN JE BREIN

95% van jouw gedrag wordt aangestuurd vanuit onbewuste patronen (je onderbewustzijn). Het zijn gewoonten en je doet het heel lang zo. 5% van jouw gedrag is uiteindelijk het gevolg van bewuste sturing door het rationele verstand. Je bent je voor 5% bewust van wat je doet.

Dit maakt wel duidelijk hoe het komt dat het zo lastig is om gewoonten te doorbreken en te stoppen met de dingen waar jij je comfortabel en vertrouwd bij voelt en die je een goed gevoel geven. Het zijn vaak dezelfde neurologische paden die je brein maakt om tot een beslissing te komen. Je hanteert dezelde strategie. Het is daarom lastig om anders te gaan denken over een vast ingesleten patroon.

Hoe kan hypnose je helpen je ongewenste gedrag te veranderen?

Door nieuwe neurologische paden in je brein aan te maken zodat je brein anders wordt geprogrameerd.

Alles wat je ooit geleerd hebt - of het nu praten, fietsen of muziek maken is - wordt als automatisch proces opgeslagen in je onbewuste brein. Hier is alles opgeslagen wat je ooit hebt geleerd. Het is een database waarin je met de juiste druk op de knop al het aangeleerde terug kunt vinden. Als je bijvoorbeeld ga fietsen, denk je niet meer na hoe je evenwicht houdt en hoe je moet trappen om vooruit te komen. ’.

In je kinderjaren is je brein als het ware een spons en slaat alle indrukken ongefilterd op. Je programma’s worden vooral in deze periode geschreven en vormen de basis voor jouw toekomstige denken en doen. Kinderen zijn als het ware in hypnose. Als je met kinderen praat, kun je heel eenvoudig toegang krijgen tot hun onderbewustzijn. Je kunt ze ‘van alles wijsmaken’ en ze maken zichzelf ook heel gemakkelijk van alles wijs. In je kinderjaren wordt je mentale en emotionele brein gevormd. Als er patronen worden ontwikkeld die niet helpend of ondersteunend zijn en die je steeds maar weer beperken in hoe je wilt zijn en voelen dan kan hypnose je ervan af helpen.

Met hypnose sporen we de niet helpende of ondersteunend programma's van je brein en veranderen deze in motiverende, positief geformuleerde suggesties. De suggesties zorgen ervoor dat je brein op zoek gaat naar nieuwe neurologische paden. Met hypnose ben je in een diepgaande ontspanning en is de 'blaffende hond' het kritisch rationele denken uitgeschakeld. Ik installeer het programma van je onderbewustzijn opnieuw met deze nieuwe, positief geformuleerde suggesties.  Ik help jouw onderbewustzijn daar op een respectvolle en interactieve manier bij. Interactief omdat ik in gesprek ga en op zoek ga naar antwoorden daar. Antwoorden waar je bewustzijn geen weet van heeft, maar die er altijd zijn. Al de wijsheid zit in je, alleen soms diep verscholen. In het onbewuste komt het beste van je naar boven en vind je de antwoorden op al je vragen.Het gaat er niet om wat je doet maar hoe je het doet. Je bent je bewust van je gedrag en hebt de Moed dit te accepteren. Je neemt verantwoordelijkheid over je denken, doen en voelen. 


Coaching waarin wij samen de zaadjes ontdekken, die niet de juiste voeding krijgen. De keuze van de ingredienten bepaal jij. Door er aandacht aan te geven kan het groeien. 

Blokkades zijn als rotsen in de rivier. Ze onderbreken de stroom en veranderen een richting. Als het niet de gewenste koers is en je er geen sturing aan kan geven, wordt je potentieel niet volledig benut.