The Gambia

Op de 8e dag wordt de naam kenbaar gemaakt aan alle mensen van de stam die zich hebben verzameld op het plein. Omoro loopt naar zijn vrouw Binta en heft de jonggeborene op. Hij fluistert  3x de naam die hij heeft gekozen in het oor van het kind. Het is de eerste keer dat de naam uitgesproken wordt. De naam die past bij de eigenschappen van het kind. De naam die past bij de ontwikkeling van dag tot dag benoemd. De weg van wildeman naar heilige. De weg van de 7 archetypes.

De wildeman eerste chakra, ook wel het wortelchakra genoemd. De wildeman is een initiator

De minnaar  tweede chakra, staat voor alles wat met het gevoelsleven te maken heeft. Het is de energie van de minnaar, en betreft eten, genieten, seks, creativiteit en speelsheid, maar ook emoties als verdriet, boosheid, haat, jaloezie.

De krijger
Het archetype van de krijger staat voor actie en macht en voor het bewaken van grenzen. Dit archetype komt overeen met het derde chakra, ook wel de zonnevlecht genoemd.

De koning

Het archetype van de koning staat symbool voor het hart en de liefde. Niet de romantische liefde, maar de liefde die harmonie en orde creëert, die rechtvaardig is, compassie heeft en op weet te treden;

De nar
De nar is het archetype van het keelchakra. Dit energiecentrum heeft als hoofdfunctie communicatie: het uiten van wat er binnenin ons leeft. Dat kan vorm krijgen in zingen of praten, in het maken van gedichten of het schrijven van boeken.

De magiër
Het archetype van de magiër staat voor inzicht, visie en gedachtekracht. Hij is verbonden met het zesde chakra, het chakra van het derde oog. Hij goochelt met de werkelijkheid en heeft besef van de creatieve kracht van gedachten

De heilige
De functie van de heilige of profeet is de verbinding te leggen met het goddelijke, met de kosmos, de wereld boven ons.