A flow of life

Als je een rivier bekijkt dan merk je dat er altijd stroming is. Water vloeit moeiteloos en baant zich een weg. Soms stroomt het zacht, soms kolkt het wild. Soms botst het tegen rotsblokken en keien , dan weer is er een zee van openheid en vrijheid. Het leven van een mens is als een rivier, niet vast omlijnt maar in beweging, Waar het uitkomt weet je niet.  Jezelf niet over e geven aan het onbekende, je vastklampen aan het veilige, het vertrouwde. Jouw comfort-zone.

Het bewust controle willen uitoefenen, kan een gevoel van zekerheid en houvast geven. Wie alles probeert te sturen, wil daarmee onaangename verrassingen voorkomen. Een tijdje werkt deze methode misschien wel, maar het gaat geforceerd en kost kracht en energie. Je biedt er weerstand aan en alles wat je aandacht geeft groeit. Je kan tot op zekere hoogte waypoints kiezen , maar a flow of life kan je niet stoppen. De uitdaging hier is vechten of omarmen.  Er is MOED nodig voor de keuzes die jij maakt.

Moet met een kleine letter m is noodzakelijkerwijs en stelt je tot verplichting. Het is drama: Je doet een afspraak met jezelf en stelt jezelf teleur als het verlangen niet wordt bereikt.