essence

Wie ben jij in essentie. Spirituele groei kan beginnen als je weet dat je een zelfbeeld heb gecreeerd waaraan je denkt te moeten voldoen. Je bent eigen rechter en oordeelt over je denken en doen. De gevoelens die je daarbij krijgt bepaal jijzef en zijn bestraffend of belonend. Zijn positief of negatief.

Je kan dus gevoelens oproepen door je gedachten te veranderen en andersom. Denk aan muziek en welke stemming dat bij jou creeert. Of aan een omgeving waar je je veilig en vertrouwd voelt. De kracht van voorstellingsvermogen komt dan in beeld. Je waant jezelf op een tropisch eiland, met een ondergaande zon en een cocktail in de hand. Het voordeel is dat je er niet fysiek hoeft te zijn om de stemming op te roepen.  

In dit cursusprogramma gaan we samen op zoek naar wie jij bent, waarvoor je staat, wat jouw passie is en welke vruchten je daarmee kan plukken. Je komt erachter dat jij van jezelf een beeld heb gevormd waaraan je denkt te moeten voldoen. 

Jouw taal, de keuze van je woorden geven  aan hoe je denkt en komen in de coach gesprekken aan de oppervlakte. De betekenis die je aan woorden geeft komen aan het licht. Je hebt ervaringen namelijk gelabbeled en je geeft betekenis aan je ervaringent door: 

  • weglaten
  • vervormen
  • generaliseren

je kan niet alle informatie van je ervaringen in je leven namelijk onthouden, Veel ervan verdwijnt in de cloud. Deze kan je ieder moment oproepen en naar toe reizen. Hoe comfortabel je dat doet, of dit een plezierige of minder plezierige bestemming is bepaal jezelf'. 

In dit cursusprogramma vind jij Je missie. Je visie waarop jij je gaat richten. Waar jij naar toe wil, ga je bereiken door je visie te behouden. Je vaardigheden worden in dit proces optimaal benut. Je bereikt je potentieel en leeft in excellentie. Je bent je ware vorm van ik en ervaart levensenergie. Jouw innerlijke stem wordt gehoord en komt tot wasdom met de elementen van het leven  Water, Vuur, Aarde en Lucht. 

Inzicht